ویتامین A درطبیعت به سه شکل دیده مىشود.
در بدن حیوانات وجود دارد.
بلورهاى ویتامین A به رنگ زرد روشن تا زرد سیر مىباشد در چربى حل مىشود و در آب غیرمحلول است و در برابر اکسیژن حساس مىباشد.
در گیاهان ویتامین A یافت نمىشود ولى مشابه آنها که در بدن انسان و اغلب حیوانات به ویتامین A تبدیل مىگردد به نام کاروتن دیده مىشود.
تبدیل کاروتن به ویتامین A در حضور ویتامین E در روده بهتر انجام مىشود که هر دو در عسل وجود دارد و این تبدیل به نظر اغلب دانشمندان به تدریج و در برابر نیازهاى بدن انجام مىگیرد.
کاروتن در خون بین 200 الى 300 میکروگرم درصد میلىلیتر پلاسما یافت مىشود.
ویتامین A در حضور صفرا به سهولت و سرعت جذب مىشود 3-5 ساعت پس از مصرف ویتامین A مقدارش در خون به حداکثر مىرسد بیشتر ویتامین A در جگر متمرکز مىشود و بدن روزانه نیازمند به 2500 واحد بینالمللى ویتامین مذکور است.
ویتامین A در چشم فعالیت دارد در متابولیسم سلولهاى بافت پوششى متابولیسم محرزى دارد، نشو و نما را پیش مىبرد. ادرار را زیاد مىکند. در غدد تیروئید مفید است و موقع دندان درآوردن عامل مؤثرى است.
ویتامین A در بیمارىهاى جگر، روده، قند، کلیه، ضعف چشم، نوعى از شبکورى، گزروفتالمى، عفونتهاى پوستى، بافت پوششى و هیپرکراتوز تجویز مىگردد. بر روى رشد در سنین جوانى اثر مىکند و بر روى قدرت بینائى و بر روى ساختمان نسوج اپىتلیال (بافت پوششى) به خصوص نسوج حنجره و لگنچه توأم با آمادگى این نسوج جهت پذیرش بیمارىهاى چرکى مؤثر است.
ویتامین A جزء ویتامینهاى موجود در عسل است.
درباره این سایت